Banánový chlebíček s játry
AIP banana bread, který jako bonus obsahuje játra! Ideální, pokud chcete játra schovat do receptu tak, aby to nikdo nepoznal :-)
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Typ Dezert
Kuchyň Americká
- 250 g jater
- 50 g plantainové mouky
- 100 g maniokové mouky tapiokové, ale ne tapiokového škrobu
- 3 lžíce kokosové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce octa
- 50 g jablečného pyré nebo strouhaných jablek se strouhanými jablky bude chlebík vlhčí
- 2 banány
- 2 želatinová vejce
- 3 lžičky karobu
- 1 lžička kurkuma/skořice/zázvor
- 1 špetka soli
Připravte si želatinová vejce: smíchejte 2 lžíce želatiny se 4 lžícemi studené vody a nechte pár minut nabobtnat, poté přidejte 4 lžíce vroucí vody a dobře rozmíchejte.
Játra umixujte s jedním banánem.
Přimíchejte všechny ostatní ingredience včetně želatinových vajec.
Druhý banán podélně rozkrojte, použijeme jej na ozdobu.
Těsto bude trochu hutnější, ale stále trochu tekuté - nalijte ho do chlebové formy a povrch uhlaďte.
Vtlačte do něj obě půlky banánu rozkrojenou stranou nahoru - jako vidíte na obrázku.
Pečte na 160 stupňů asi 50 minut. Výsledný chlebíček bude hutnější než chlebík z klasické mouky, vlhký, ale moc dobrý!