Go Back

Banánový chlebíček s játry

AIP banana bread, který jako bonus obsahuje játra! Ideální, pokud chcete játra schovat do receptu tak, aby to nikdo nepoznal :-)
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Typ Dezert
Kuchyň Americká
Servings 8

Equipment

  • Trouba

Ingredients
  

  • 250 g jater
  • 50 g plantainové mouky
  • 100 g maniokové mouky tapiokové, ale ne tapiokového škrobu
  • 3 lžíce kokosové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce octa
  • 50 g jablečného pyré nebo strouhaných jablek se strouhanými jablky bude chlebík vlhčí
  • 2 banány
  • 2 želatinová vejce
  • 3 lžičky karobu
  • 1 lžička kurkuma/skořice/zázvor
  • 1 špetka soli

Instructions
 

  • Připravte si želatinová vejce: smíchejte 2 lžíce želatiny se 4 lžícemi studené vody a nechte pár minut nabobtnat, poté přidejte 4 lžíce vroucí vody a dobře rozmíchejte.
  • Játra umixujte s jedním banánem.
  • Přimíchejte všechny ostatní ingredience včetně želatinových vajec.
  • Druhý banán podélně rozkrojte, použijeme jej na ozdobu.
  • Těsto bude trochu hutnější, ale stále trochu tekuté - nalijte ho do chlebové formy a povrch uhlaďte.
  • Vtlačte do něj obě půlky banánu rozkrojenou stranou nahoru - jako vidíte na obrázku.
  • Pečte na 160 stupňů asi 50 minut. Výsledný chlebíček bude hutnější než chlebík z klasické mouky, vlhký, ale moc dobrý!