Kuchařský trik č. 3: Opečte ořechy a koření! Je to ta nejlepší cesta, jak zvýraznit jejich chutě. Ořechy rozložte v jedné vrstvě na plech a opečte na 180 stupňů asi 10 minut – díky tomu se krásně rozvoní. Zároveň se pak velice snadno i oloupou od hnědé šlupky (například vlašské ořechy). Koření zase můžete krátce opéct na sucho na pánvi – nebo orestovat v oleji (asi 1-2 minuty). Použijte tento trik příště, až budete připravovat kari nebo jiné jídlo, kde je chuť a vůně koření dominantní.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top