Kuchařský trik č. 5: Naložte maso do nálevu. Jak na šťavnaté maso? Nikdo nechce na talíři suchou podrážku. Trik z restaurací: Maso nemusíte nakládat jen do marinády z olivového oleje, ale i do nálevu ze soli a vody, případně vývaru. Hodí se hlavně pro sušší, libovější (a méně tučná) masa. Základní pravidlo říká asi 40 g soli na litr láku. Můžete přidat i bylinky. Přelijte do uzavíratelné nádoby nebo třeba zip sáčku a vložte maso (ideálně by mělo být celé ponořené, ze sáčku tedy vypusťte vzduch). A uložte do lednice – kuřecí prsa na cca 2 hodiny, celé kuře na 6, kilo vepřového masa v celku klidně na celou noc. Maso se tím osolí a zároveň natáhne trochu vody – díky tomu po tepelné úpravě zůstane mnohem křehčí a šťavnatější. Určitě vyzkoušejte!
Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!