Rychlé restované žampiony: #AIP i Low-carb recept

A ještě jeden rychlý recept na netradiční přílohu, třeba k plátku masa. Dokonce ho miluje i náš tříletý syn, který je jinak teď dost vybíravý.

Na 4 porce potřebujeme:

  • 500 g žampionů (já mám ráda hnědé krémové, mají výraznější chuť)
  • 2 lžíce sójové omáčky nebo ume octa (AIP varianta)
  • lžíce olivového oleje

To je opravdu vše! Žampiony jen překrojte napůl, maličké nechte v celku. Na pánvi rozehřejte olej, chce to vyšší střední teplotu, díky tomu dosáhnete pěkného opečení a houby se nezačnou dusit ve vlastní šťávě. Hezky to jde třeba na litinové pánvi, která naakumuluje teplo. Ale zvládnete to s jakoukoliv, co má silné dno.

Vsypte žampiony. Nemusíte moc míchat, naopak, ideálně opečeme jednu stranu, pak promícháme a opečeme další… Stačí jen asi 3 minuty, až budou žampiony krásně do zlatova.

Ochuťte sójovou omáčkou nebo ume octem, obě varianty jsou moc dobré. (Pokud byste měli litinovou pánev, ochucujte až někde v misce, abyste si nerozpouštěli octem železo z pánve :-)). Žampiony jsou šťavnaté, maličko křupavé a krásně doplní třeba burgerové maso.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top