Pomazánka z makrely. #AIP, low-carb, paleo recept
Zařadit ryby do jídelníčku prospěje každému, nejen těm na autoimunitním protokolu. Uzená makrela patří mezi v Čechách snadno dostupné a levné ryby, nechte se tedy inspirovat jednoduchým receptem na chutnou pomazánku!
Potřebujeme:
- 1 uzenou makrelu
- 1-2 avokáda (podle velikosti)
- 1 malá cibulka
- 2 nakládané (ideálně kvašené) okurky
- sůl podle chuti
- volitelně: Kokosový jogurt
- volitelně: Kopr nebo jiná bylinka
Z makrely opatrně obereme maso tak, abychom se zbavili kostiček. Do misky k makrele rozmačkáme avokádo, přidáme hodně na jemno nakrájenou cibulku a kyselé okurky (nedivte se na obrázku – já jsem použila kvašenou cuketu na styl okurek, proto jsou kousky žluté :-)). Osolíme podle chuti. Můžeme přidat 2 velké lžíce kokosového jogurtu na zjemnění a kopr nebo jinou čerstvou bylinku.
Low carb verze (pozor, není AIP): můžeme přidat malou lžičku kvalitní plnotučné hořčice.
Jak je z obrázku vidět, já jsem si pomazánku dávala do „lodiček“ čekanky a nebo si mazala na plátky kedlubny. Můžete samozřejmě použít jakokouliv zeleninu nebo salátové listy (např. římský).