Pomazánka z makrely. #AIP, low-carb, paleo recept

Zařadit ryby do jídelníčku prospěje každému, nejen těm na autoimunitním protokolu. Uzená makrela patří mezi v Čechách snadno dostupné a levné ryby, nechte se tedy inspirovat jednoduchým receptem na chutnou pomazánku!

Potřebujeme:

  • 1 uzenou makrelu
  • 1-2 avokáda (podle velikosti)
  • 1 malá cibulka
  • 2 nakládané (ideálně kvašené) okurky
  • sůl podle chuti
  • volitelně: Kokosový jogurt
  • volitelně: Kopr nebo jiná bylinka

Z makrely opatrně obereme maso tak, abychom se zbavili kostiček. Do misky k makrele rozmačkáme avokádo, přidáme hodně na jemno nakrájenou cibulku a kyselé okurky (nedivte se na obrázku – já jsem použila kvašenou cuketu na styl okurek, proto jsou kousky žluté :-)). Osolíme podle chuti. Můžeme přidat 2 velké lžíce kokosového jogurtu na zjemnění a kopr nebo jinou čerstvou bylinku.

Low carb verze (pozor, není AIP): můžeme přidat malou lžičku kvalitní plnotučné hořčice.

Jak je z obrázku vidět, já jsem si pomazánku dávala do „lodiček“ čekanky a nebo si mazala na plátky kedlubny. Můžete samozřejmě použít jakokouliv zeleninu nebo salátové listy (např. římský).

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top