
Opečené ředkvičky, #AIP i Low-carb recept
Napadlo by vás, že ředkvičky můžete podávat i teplé? A že můžou mít nečekaně skvělou chuť? Určitě vyzkoušejte, stojí to za to – a sehnat čerstvé pěkné ředkvičky teď nebude problém. Recept je mega rychlý, takže jej klidně stihnete k rychlé večeři. A to se vždycky hodí.
Na 4 porce potřebujeme:
- Asi 600 g ředkviček
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balsamica (nemusí být)
- Libovolné bylinky (zkuste třeba čerstvé oregano nebo rozmarýn)
- sůl
Rozehřejeme pánev – ideálně litinovou nebo jinou, co nemá nepřilnavý povrch (zvládnete to i na nepřilnavé, jen chuť nebude taková). Přidáme lžíci oleje a na pánev rozložíme ředkvičky rozkrájené na půlky řezem dolů do jedné vrstvy. Nijak nemícháme, jen jednou za čas zkontrolujeme: cílem je mít krásně zlatý opečený řez, viz fotky. Bude to podle teploty pánve trvat něco okolo tří minut.
Pokud jste odvážnější (a počítáte s o něco méně zdravou variantou), můžete jít klidně i do tmavší barvy. Chuť bude výraznější.
Opečené ředkvičky postupně sundávejte, zbytek posuňte na pánvi (nejspíš se Vám budou rychleji péct na středu než na krajích).
Opečené ředkvičky v misce posolte, můžete zakápnout balsamicem (a nebo ho vynechat, ať cítíte hlavně chuť ředkviček a nepřebíjíte si ji) a posypte lístky bylinek (dala jsem asi 2 lžíce).
Pojdávejte jako přílohu k masu, jako součást salátu nebo jen tak.
