(Nejen) nízkosacharidový recept: Rychlá žabí stehýnka
Ano, čtete správně :-) Žabí stehýnka, která si představíte jako největší pochutinu možná tak pro prezidenta, vlastně vůbec není těžké sehnat a je ještě lehčí si je uvařit. Chutnají podobně jako jemnější kuřecí stehenní maso – nejlépe jim tedy sluší rychlá úprava na pánvi se zeleninou a bylinkami.
Žabí stehýnka se dají koupit mražená – já jsem je koupila na košík.cz, ale mají je třeba i v Makru. Nejsou levná, ale tak drahá taky ne, takže za vyzkoušení to stojí.
Na 2 porce potřebujeme:
- 400 g žabích stehýnek
- 2 zelené cibulky
- 1 velký řapík celeru
- malá lžíce sušeného tymiánu
- 2 lžíce vinného octa, případně 50 ml vína
- sůl, pepř
- 2 lžíce olivového oleje
Stehýnka pomalu rozmražte a rozkrájejte na jednotlivá stehýnka tím, že vykrojíte páteř směrem do V, podobně jako byste odkrajovali stehna kuřete. Když se trefíte přesně do kloubu, jde to úplně snadno – na potřetí na to přijdete :-)
Na pánvi rozehřejte olej a postupně do něj narovnejte stehýnka a opečte asi minutu z každé strany – krásně do zlatova. Přihoďte do pánve cibulku a celer nakrájené na tenká kolečka/plátky a ještě asi minutu nebo dvě restujte. Zalijte octem/vínem a odvařte, dochuťte solí, pepřem a tymiánem a rychle podávejte.