(Nejen) Nízkosacharidový recept: Letní salátek v asijském stylu
Rychlá večeře do horkých letních dnů. Křupavé tofu kousky marinované v kvalitní sójové omáčce, opečené na pánvi, klíčky, které dodají svěží chuť, krémové avokádo, hrst voňavého koriandru a hlavně ta omáčka z burákového másla, kterou byste nejradši snědli jen tak, lžičkou.
Tyhle rychlé salátky mě baví. Zeleninu vyberete podle toho, co máte v lednici a zároveň co jde hezky dohromady. Vybírejte vždy jeden, dva výraznější druhy (tady je to jarní cibulka a koriandr) a ostatní druhy méně výrazné, aby se chutě nepřebíjely.
Potřebujeme:
- Polníček
- Zralé avokádo
- Žampiony (rozkrájené na čtvrtky a krátce osmahnuté na pánvi na kapce olivového oleje)
- Tofu – na dvě hodiny naložené ve dvou lžících Tamari sójové omáčky, opečené na pánvi do křupava na troše olivového oleje
- Okurka
- Hráškové klíčky (já mám své vlastní doma vypěstované)
- Velká hrst posekaného koriandru
Na omáčku z arašídového másla:
- 2 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce kvalitní sójové omáčky (Tamari)
- šťáva z půlky citronu (nebo podle chuti)
- trochu soli, případně sladidla podle chuti (obvykle není potřeba)
Omáčku samozřejmě můžete použít i pro jiný salátek :-)