Nejen nízkosacharidový recept: avokádové oregánové pesto
Jeden z receptů, který už jsem mnohým z vás slíbila a doteď se na něj nedostalo, je ten na avokádové pesto. Přitom je to úplně jednoduché a rychlé. A do nízkosacharidové stravy perfektně zapadá, protože tam lidé často hledají recepty na snadné dipy, které vyhovují. Bylinky můžete asi libovolně vyměnit, ale já miluju tuhle verzi s oregánem – oregáno jsem si v poslední době zamilovala. Dá se většinou koupit jako jedna z bylinek v květináči v supermarketu i mimo sezonu.
Potřebujeme (na 2-4 porce):
- 1 zralé avokádo
- velkou hrst čerstvého oregana
- 5 vlašských ořechů
- velkou špetku soli
- lžíci strouhaného parmazánu (není třeba, např. pro paleo verzi lze v pohodě vynechat)
- (lžíci avokádového nebo olivového oleje)
Avokádo vydlabeme a rozmixujeme spolu se zbytkem ingrediencí na hladkou pastu. Je fajn, když je sůl hrubozrnná – její postupné drcení pomáhá rozmělnit i ostatní suroviny. A pokud náš mixér nebo robot víc rozmazává pesto po stěnách, místo, aby se chytil a pomohl nám získat jemnou pastu, pomůžeme si lžící olivového oleje.
Pesto je super jako dresink na salát nebo jako příloha k nějakému masu, třeba ke steaku z tuňáka. Dobrou chuť!
Super děkuji za recept vyzkouším.