Nejen nízkosacharidový recept: avokádové oregánové pesto

Jeden z receptů, který už jsem mnohým z vás slíbila a doteď se na něj nedostalo, je ten na avokádové pesto. Přitom je to úplně jednoduché a rychlé. A do nízkosacharidové stravy perfektně zapadá, protože tam lidé často hledají recepty na snadné dipy, které vyhovují. Bylinky můžete asi libovolně vyměnit, ale já miluju tuhle verzi s oregánem – oregáno jsem si v poslední době zamilovala. Dá se většinou koupit jako jedna z bylinek v květináči v supermarketu i mimo sezonu.

Potřebujeme (na 2-4 porce):

  • 1 zralé avokádo
  • velkou hrst čerstvého oregana
  • 5 vlašských ořechů
  • velkou špetku soli
  • lžíci strouhaného parmazánu (není třeba, např. pro paleo verzi lze v pohodě vynechat)
  • (lžíci avokádového nebo olivového oleje)

Avokádo vydlabeme a rozmixujeme spolu se zbytkem ingrediencí na hladkou pastu. Je fajn, když je sůl hrubozrnná – její postupné drcení pomáhá rozmělnit i ostatní suroviny. A pokud náš mixér nebo robot víc rozmazává pesto po stěnách, místo, aby se chytil a pomohl nám získat jemnou pastu, pomůžeme si lžící olivového oleje.

Pesto je super jako dresink na salát nebo jako příloha k nějakému masu, třeba ke steaku z tuňáka. Dobrou chuť!

Tuňáka rychle opečte na pánvi a potřete pestem. (Nenatírejte před opečením, pesto by se spálilo!)


Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

One Response

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top