Golden milk zmrzlina (Zlaté mléko – kurkumová kořeněná zmrzlina)
Další experimentální zmrzlina, která se povedla a stojí za vyzkoušení. Zlaté mléko je velký trend teď – jak se ukazuje, kurkuma je pro nás velmi zdravá, má velmi silné protizánětlivé účinky. A v kombinaci se skořicí, která má pozitivní vliv na krevní glukózu a zlepšuje metabolismus tuků, navíc geniálně chutná. Pojďte tedy ochutnat tuto pro nás netradiční kombinaci!
Potřebujeme:
- 1/2 litru smetany ke šlehání
- 1/2 litru mléka
- 2 lžíce kurkumy
- 1 vrchovatou lžičku skořice
- špetka pepře (nemusí být – podle chuti)
- špetka sušeného zázvoru (nemusí být – podle chuti)
- vanilkový lusk
- 2 lžíce medu nebo sladidla podle chuti
Do smetany a mléka nasypeme všechno koření včetně celého vanilkového lusku a přivedeme k varu. Necháme vychladnout – buď pravidelně mícháme nebo na hladinu položíme potravinářskou fólii, aby se na směsi neudělal škraloup.
Připravenou zmrzlinu vlijeme do nachlazeného, sestaveného a puštěného zmrzlinovače a necháme vyrábět asi 50 minut – pokud konzistence nestačí, dáme ještě cca na půl hodiny do mrazáku.