Kurz vaření pro začátečníky – individuální

Začínáte vařit, ale chybí Vám úplné základy? Nejste si jistí,

  • jak nad krájením zeleniny na salát nestrávit půlku večera a jak si při krájení cibulky neukrojit i kus prstu?
  • jak vypadá cibulka osmahnutá do sklovata nebo do zlatova?
  • jak opéct plátek masa, aby byl šťavnatý a přitom dostatečně tepelně upravený?
  • co znamená gratinovaná zelenina, glazírované cibulky, konfitované kachní stehno?
  • jak husté má být těsto na bábovku?
  • kolik soli se dává do vody na těstoviny, do rizota, do masové směsi?
  • Ničí vás, když v receptu píšou „Přidáme mléko dle potřeby“ nebo „Zahustíme trochou mouky“?

Pak je právě vám určen kurz vaření pro začátečníky.

Co si uvaříme?

  • Kuřecí vývar (a ukážeme si na něm, jak správně dochucovat)
  • Brokolicový krém (aneb jak z vývaru vykouzlit rychlou krémovou polévku)
  • Kuřecí řízky na tři způsoby (na kterých se naučíme porcovat a správně opékat maso)
  • Medailonky zapečené v rajčatové omáčce (které nám prozradí, jak důležité je chutě vyvážit)
  • Gratinovanou zeleninu (díky kterým se naučíte správně krájet)
  • Mramorovou bábovku (aby jste věděli, jak upéct rychlý a chutný dezert pro návštěvu)

Budeme ochutnávat!

Postup všech jídel si budeme podrobně ukazovat a hlavně ochutnávat! Budeme ochutnávat ve všech fázích (tedy v těch, kdy suroviny nejsou již syrové:-)), abyste poznali, jak vše správně dochucovat. A samozřejmě Vás ráda zapojím do všech aktivit, práce bude dost:-)

Postup všech jídel si budeme podrobně ukazovat a hlavně ochutnávat! Budeme ochutnávat ve všech fázích (tedy v těch, kdy suroviny nejsou již syrové:-)), abyste poznali, jak vše správně dochucovat.

Detaily

Kurz se může uskutečnit v Praze 9 na Střížkově. Trvá asi 3 a půl hodiny – dost na to, abychom si toho stihli hodně ukázat, ale pořád ne tolik, aby vám stání v kuchyni nezačalo lézt krkem:-) Termín vybereme podle vás.

Přihlašte v sekci Kurzy!

Potřebujete něco?

2-3 plastové krabičky na jídlo, které si uvaříte a nezvládnete sníst na místě – a pak už jen dobrou náladu a chuť se něco naučit. Všechny suroviny již budou připravené.

Zbytek je na vás!

Kurz je připravený, ale pokud vás cokoliv zajímá, ptejte se! Pokud budou možnosti, můžeme si ukázat cokoliv dalšího.

Ohlasy předchozích účastníků:

Kurz byl velmi zajímavý a přínosný. Lektorka vše elegantně a srozumitelně vysvětlila, včetně mnoha tipů a zkušeností. Úroveň kurzu byla přizpůsobena i nám mírně pokročilým. Recepty jsou chutné a zároveň jednoduché na přípravu, vařená jídla jsem přidal do svého repertoáru. Josef K.

Byl nad očekávání, netušil jsem, co za 3,5h dokážeme udělat. Obával jsem se, jestli to bude opravdu pro začátečníky a bylo. Tomáš H.

Čas strávený na kurzu byl příjemný. Naučil jsem se několik nových věcí. Poprvé v životě jsem porcoval kuře a přes počáteční nejistotu jsem to pod vedením zvládl. Zeleninu krájím už jen tak, jak jsem se to naučil v kurzu. Zvládli jsme připravit několik chodů. Velká spokojenost. Vlastimil K.

Kurz je přesně to, co jsem hledal. Pohodovou a nenásilnou formou jsou vysvětleny základy vaření i naprostému začátečníkovi, včetně způsobů krájení ruzných druhů surovin. Za 3 hodiny kurzu jsme stihli základy a přitom uvařit dost chodů. Kurz mi vážně pomohl! Aleš N.

přesně podle mého gusta, žádné přeumělkované předvádění kuchařského umění, které by stejně chlap mého kuchařského neumění a analytického přístupu nepochopil. Martin M.

Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!

Vaření je moje vášeň! Miluju experimentování, vymýšlení nových receptů a práci s čerstvými surovinami. Dovolte mi přenést trochu toho nadšení na vás v receptech nebo kurzech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to Top