Zavádění potravin v rámci autoimunitního protokolu – stručné shrnutí a potraviny po jednotlivých fázích
Postup
- Půl lžičky, 15 minut počkat
- Lžička, 15 minut počkat
- 2 lžičky, 2-3 hodiny počkat
- Klasická porce, 5-7 dní počkat
Fáze 1
- vaječné žloutky
- koření tvořené semínky nebo plody (pepř, kmín, nové koření…)
- ořechové a semínkové oleje (lněný, mandlový, slunečnicový olej…)
- ghí – přepuštěné máslo (ideálně bio)
- káva (jen příležitostně)
- kakao nebo čokoláda
- zelený hrášek, zelené fazolky
- klíčky/výhonky luštěnin (např. výhonky mungo)
Fáze 2
- semínka
- ořechy
- vaječný bílek (po zavedení žloutku)
- kvalitní máslo (po zavedení ghí)
- alkohol (v malém množství)
- káva (pravidelně)
Fáze 3
- mléčné výrobky (z kvalitního zdroje, ideálně bio)
- čočka, hrách, cizrna
- papriky
- sladká paprika (koření)
- lilek
- brambory (bez slupky)
Fáze 4
- rajčata
- tradičně uvařené luštěniny (přes noc naložené, příp. fermentované a uvařené)
- alkohol v běžnějším množství
- bezlepkové obiloviny a pseudoobiloviny
- chilli papričky
- brambory se slupkou
- bílá rýže
- jídla, na které jste v minulosti měli reakci
Pokud se Vám mé recepty a tipy líbí, přihlašte se pod článkem do newsletteru nebo sledujte Facebook K Nakousnutí, ať vám nic neuteče!